Als je op zoek bent naar een woning in Californië, dan heb je keuze tussen de meest bizarre stulpjes. Als woningliefhebbers hebben we dan ook al flink wat prachtige landhuizen en villa’s voorbij zien komen, maar deze springt er absoluut uit. Zeg hallo tegen Casbah Cove, een heus Marokkaanse paradijs!

Het duurde vier jaar om te bouwen in een poging Marokkaanse tradities te combineren met moderne voorzieningen. De riad, zoals een traditioneel Marokkaans huis ook wel heet, kent een groene binnenplaats in het midden van het huis met weelderige palmen en natuurlijk een prachtige fontein.

Elders in de woning zorgen reflecterende zwembaden en fonteinen voor een vredige achtergrond, terwijl grote ramen en grote glazen wanden het buitenleven naar binnen brengen. Een waterpijpruimte biedt plaats aan 20 man en andere features zijn een hamam-spa met stoombad, een wijnkamer met temperatuurregeling, een bibliotheek en een apart gastenverblijf.

De woestijnlocatie biedt daarnaast voldoende mogelijkheden voor entertainment, zowel binnenshuis en buitenshuis. Ook stelt het huis niet teleur met een 6 meter groot buitenfilmscherm, een groot infinity-zwembad en een extra rond 13 meter lang zwembad. In totaal heb je zo’n 1.200 m2 aan paradijs op aarde, maar die kost je dus wel ruim 15 miljoen euro…

Fotografie: Juwan Li/Aaron Kirman Group