Gaat jouw huidige dakbedekking al een tijdje mee? Dan is het raadzaam om deze tijdig te laten vervangen. Het dak van jouw woning levert een belangrijke bijdrage aan het wooncomfort dat je ervaart. Zo kun je er zonder een kwalitatief goede dakbedekking binnen niet droog- en tochtvrij bijzitten. Vervang jouw oude dakbedekking dus tijdig en voorkom zo dat een defecte dakbedekking jouw woongenot aantast. 

Dakbedekking gemaakt van EPDM

Een kwalitatief goede dakbedekking is dus belangrijk voor jouw eigen woongenot. Maar welke dakbedekkingssoort kan bijdragen aan een optimaal wooncomfort? Met welke dakbedekking weet je zeker dat je binnen droog- en tochtvrij zit? Met een EPDM dakbedekking. Een dakbedekking die is gemaakt van EPDM gaat langdurig mee. Dit komt doordat EPDM een hele sterke rubbersoort betreft. Neerslag en uiteenlopende temperaturen maken voor dit materiaal niets uit. Met een dakbedekking die is gemaakt van EPDM weet je zeker dat je binnen droog zit. Het is dan ook niet zonder reden dat alsmaar meer mensen voor een EPDM dak kiezen. EPDM is simpelweg kwalitatief zeer goed en daarnaast is deze dakbedekkingssoort gebruiksvriendelijk. Er zijn dus redenen te over om voor een EPDM dak te kiezen. 

Compleet doe-het-zelf pakket

EPDM is als dakbedekkingsmateriaal populair vanwege de hoogstaande kwaliteit. Maar ook de gebruiksvriendelijkheid is heel kenmerkend voor deze dakbedekkingssoort. Je kunt een dakbedekking die gemaakt is van EPDM namelijk zelf aanbrengen. Hoe je dit doet? Met behulp van het speciale EPDM pakket. Voor een succesvolle plaatsing van de dakbedekking is geen professionele kennis vereist. En ook ervaring op dit gebied is niet nodig. Wel is het uiteraard belangrijk dat je de juiste materialen gebruikt. Met het complete doe-het-zelf pakket weet je zeker dat je nergens op misgrijpt. Het pakket is namelijk voorzien van alle benodigdheden. Zo kan niets een succesvolle plaatsing van jouw dakbedekking in de weg staan!

Waarom een EPDM dak?

Bij de term dakbedekking denken veel mensen aan dakdekkers met branders. Deze associatie is niet geheel onterecht. De traditionele dakbedekkingssoorten moeten namelijk inderdaad door dakdekkers met branders worden bevestigd. Maar met de komst van het EPDM dak is deze associatie niet volledig meer. Je kunt een EPDM dak namelijk eenvoudig zelf plaatsen. Hier komen geen branders of professionele dakdekkers aan te pas. Jij kunt zelf zonder enige kennis of ervaring de dakbedekking aanbrengen. Een EPDM dak hoeft namelijk niet vast gebrand te worden. Je hebt voor de bevestiging enkel lijm en kit nodig. EPDM is dus een hele gebruiksvriendelijke dakbedekkingssoort. En daarnaast is de kwaliteit van deze rubbersoort simpelweg hoogstaand. Er zijn dus redenen genoeg om te kiezen voor een EPDM dak.