Moet je thuiswerken en een thuiskantoor inrichten? Dan kun je deze tips goed gebruiken om je kleine thuiskantoor goed in te richten en groter te laten lijken. Je zal een groot deel van de dag in dit kantoor besteden en wilt je wel helemaal op je gemak voelen hier natuurlijk. 

Algemene kamerinrichting 

Een knusse ruimte is natuurlijk gezellig, maar kan ook afleiden van je werk. Maak de kantoorruimte daarom niet te druk. Zorg dat je genoeg daglicht in de ruimte hebt. Daglicht zorgt ervoor dat je altijd mentaal wakker blijft tijdens je werk. Je kunt het beste daarom niets voor je raam hangen of zetten. Dit zal namelijk het daglicht in de kamer beperken. Als je een kamer hebt met mooi uitzicht is het ook nog eens een win-win. Je kunt ervoor kiezen om je bureau voor je raam te zetten zodat je altijd optimaal lichtinval hebt. Dit kan er natuurlijk wel voor zorgen dat je afgeleid wordt door de buitenwereld. Kan je geen inloed op het lichtinval in de kamer hebben maar wil je toch graag de kamer lichter maken? Zorg dan dat je veel lichte en neutrale kleuren in de kamer hebt. 

Meubelen

Je kunt verschillende soorten bureaus of bureaustoelen aanschaffen voor je thuiskantoor. Je kunt het beste ergonische meubelen aanschaffen. Ergonomisch meubilair is ontworpen om iemand in staat te stellen het te gebruiken zonder dat diegene lijdt aan herhaalde stressletsels. 8 uur per dag op een stoel achter je bureau zitten kan namelijk  schadelijk zijn voor bijvoorbeeld de rug of de nek. Ergonomisch meubilair voorkomt dit probleem. Het is handig om een tafel aan te schaffen die je kunt verstellen in hoogte. Zo kun je een aantal uur zittend werken en ook tussendoor staand werken. Dit is beter voor je lichaam. Wil je graag niet te veel geld uitgeven tijdens het kopen van kantoormeubelen? Koop dan tweedehands kantoormeubelen. Gebruikte kantoormeubelen kunnen soms wat gebruikssporen tonen maar zullen nog altijd dezelfde functie houden.

Decoratie 

Een thuiskantoor is natuurlijk saai zonder decoratie. Probeer niet te veel decoratie in de kamer toe te voegen want dit kan de focus verminderen. Fleur je kantoor op met een aantal planten. Dit verbetert tegelijkertijd de luchtsamenstelling in de kamer. Je kunt ook elke week een nieuw boeket bloemen kopen en in je kantoor zetten om je op te vrolijken. Verder is het natuurlijk altijd een ‘must’ om een gezinsfoto of vriendenfoto op je bureau te hebben staan. 

Maak thuiswerken gemakkelijker en leuker door bovenstaande tips op te volgen. Zo ga je nooit met tegenzin aan het werk.