Scandinavisch wonen draait om het creëren van een warm, uitnodigend en comfortabel huis. Het gaat om eenvoud, functionaliteit en schoonheid. Hier volgen enkele tips over hoe u een Scandinavische woonstijl in uw huis kunt creëren:

1. Begin met de basis. Houd uw meubels en inrichting eenvoudig en functioneel. Denk aan strakke lijnen en lichte warme kleuren. Qua PVC vloer is het belangrijk om een houtlook te nemen, van licht tot donker, maar wel met een warme ondertoon.

2.Creëer een gezellige sfeer. Voeg veel dekens, kussens en tapijten toe om uw ruimte gezellig en uitnodigend te maken. Ondanks het hebben van een redelijk simpele inrichting is het wel belangrijk om warmte en knusheid toe te voegen om dat ‘hygge’ gevoel te creëren.

3. Laat het licht binnen. Zorg voor voldoende lichtbronnen in uw huis. Grote ramen zijn essentieel in Scandinavische woonruimtes. Het omarmen van natuurlijk licht is iets wat ze in Scandinavië heel goed kunnen.

4. Haal de natuur naar binnen. Verwerk planten en natuurlijke materialen in uw inrichting om een verbinding te creëren met buiten. Het plaatsen van planten in het interieur geeft daarbij ook een gezellige sfeer.

5. Voeg persoonlijke accenten toe. Maak uw huis uniek met persoonlijke foto’s en kunstwerken. Het hebben van een woonstijl die helemaal hip is, is leuk. Maar u wilt natuurlijk wel een eigen draai aan uw interieur geven. Dan is het toevoegen van persoonlijke dingen perfect.

6. Gebruik een licht kleurenpalet. Een Scandinavische woonstijl wordt gekenmerkt door lichte warme kleuren. Deze zijn heerlijk om naar te kijken in de zomer maar ook in de winter.

Met de volgende tips kunt u gemakkelijk een Scandinavische woonstijl in uw eigen huis creëren. Door het eenvoudig, gezellig en licht te houden, heb je de perfecte ruimte om te ontspannen en van het leven te genieten.