Je wil een nieuwe look in huis, maar hebt niet veel budget. De oplossing? Een goedkope traprenovatie in je woning. Ontdek hier hoe het werkt. 

De trap is na de voordeur één van de eerste dingen die je gasten zien wanneer ze bij je over de vloer komen. Je wil de sfeer in je woning doorvoeren in het hele huis en als verbinding tussen de boven- en benedenverdieping is de trap de uitgelezen plek om te beginnen. 

Een traprenovatie hoeft niet duur te zijn

Wie zegt dat het renoveren van je trap veel geld moet kosten? Een trap kun je namelijk op heel veel verschillende manieren renoveren – en dat zonder dat je diep in de buidel hoeft te tasten. Je kunt er namelijk voor kiezen om het zelf te doen of het overlaten aan de expert. Wanneer je het zelf doet, bespaar je uiteraard de kosten van de werklieden die je anders in moet huren. 

Uitbesteden of zelf doen? 

De eerste keuze die je dus eerst moet maken is of je kiest voor uitbesteden of om het zelf te doen. Het grote voordeel aan het zelf doen is natuurlijk dat je meer geld overhoudt. Dit geld kun je besteden aan mooie materialen voor op de trap of je kunt het gewoon weer in je zak steken. 

Het grote nadeel aan het zelf doen, is dat het je veel meer tijd gaat kosten dan wanneer je het door een expert laat doen. Jij moet je namelijk helemaal inlezen in het doen van een traprenovatie, terwijl een vakman dit met twee vingers in zijn neus doet. Heb je de tijd eigenlijk niet? Dan kun je het dus beter uitbesteden. De klus is sneller gedaan en jij kunt in de tijd die je nu vrij hebt meer gaan werken of leuke dingen ondernemen. 

Goedkoop je trap renoveren: 5 handige tips 

Tip #1 Doe het zelf 

Dit betekent: geen extra kosten aan personeel. Je bent alleen je eigen tijd kwijt en de kosten voor het materiaal. 

Tip #2 Kies voor PVC

Deze PVC overzettreden zijn namelijk in verhouding tot andere materialen erg goedkoop en gemakkelijk te plaatsen. Ideaal wanneer je rekening moet houden met een budget en wanneer je zelf niet zo handig bent aangelegd. 

Tip #3 Kijk ook naar de lange termijn

Ben je zelf niet zo dol op PVC? Dan is laminaat een goede tweede keuze. Dit materiaal is duurder dan PVC, maar is op de lange termijn wel erg duurzaam. Een traprenovatie met laminaat gaat namelijk langer mee waardoor het een verstandige investering is. 

Tip #4 Houd aanbiedingen in de gaten

Struin rond op het web naar aanbiedingen op de traprenovatie die jij wil. In de zomer en winter hebben verschillende bedrijven aantrekkelijke deals op het gebied van traprenovatie waar jij gebruik van kunt maken. 

Tip #5 Help een handje mee 

Besteed je de traprenovatie deels uit? Probeer dan zoveel mogelijk zelf mee te helpen. Haal alvast de oude trapbekleding eraf, schuur de traptreden en maak deze zo goed als je kan schoon.