Star Wars is meer dan een film – het is een complete levensstijl. Natuurlijk zijn er tal van manieren waarop een persoon zijn liefde voor de filmserie kan uiten, maar tot nu toe hebben de meeste opties weinig te maken gehad met interieur. Daar komt nu verandering in.

De Filippijnse ontwerper Kenneth Cobonpue heeft samengewerkt met Disney om een ​​meubelcollectie te creëren die Star Wars- personages herinterpreteert als stoelen, krukken en lampen. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe Darth Vader eruit ziet als een fauteuil, dan is vandaag je lucky day.

De Father Easy Chair is kenmerkend donker, met een zwarte kussenvormige rugleuning in de vorm van een gezichtsmasker van Darth Vader. De stoel is omhuld met geweven materiaal die helaas niet lightsaber-bestendig is.

Andere stukken in Cobonpue’s collectie omvatten een zachte voetenbank gemodelleerd naar Chewbacca’s haar, een lamp gemaakt van mini lightsaber-zwaaiende Jedis, TIE vechter bijzettafels en twee stoelen die connectie hebben met de duistere krachten van de Imperial Fleet. “We wilden de essentie van elk Star Wars- personage integreren in de ontwerpen, terwijl we trouw blijven aan onze esthetiek en ons proces om met de hand te creëren,” zei Cobonpue.

De collectie is verkrijgbaar bij bepaalde showrooms in de Verenigde Staten en kost je van zo’n 650 dollar voor een bijzettafel tot meer dan 4.000 dolar voor de stoel van Darth.