De Bohemian woonstijl is erg populair, omdat het zorgt voor een vakantiegevoel. Hierdoor is het een ideale woonstijl voor in je slaapkamer. Een voordeel van deze woonstijl is dat je veel verschillende dingen kunt combineren. Zo kan je diverse kleuren combineren of juist kiezen voor een naturel kleur. Dit kan je dan combineren met prints en natuurlijke materialen zoals hout en riet. In dit artikel lees jij hoe je jouw slaapkamer in deze woonstijl kunt inrichten.

Bed

Waarschijnlijk neemt je bed het grootste deel in van je slaapkamer. Daarom is het belangrijk om een bed te kiezen dat past in de Bohemian woonstijl. Een geschikt bed is bijvoorbeeld een groot houten bed of een rotan bed. Wil je een bed kopen dat echt zorgt voor een vakantiegevoel? Kies dan voor een boxspring met tv lift. Zo kan je in je slaapkamer helemaal tot rust komen tijdens uren series kijken zonder dat je rugklachten krijgt. De tv lift kan namelijk op de juiste hoogte worden ingesteld.

Woonaccessoires

Een groot grafisch vloerkleed past goed bij deze stijl. Deze kan je bijvoorbeeld voor je bed plaatsen. Een rieten mand past ook goed bij deze stijl. Je kunt de mand onder meer gebruiken voor je vuile was of voor tijdschriften. Vakantieaccessoires zijn ook geschikt om in je slaapkamer te plaatsen. Zo kan je elke vakantie iets nieuws meenemen voor in je slaapkamer. Probeer wel af te wisselen met de woonaccessoires; anders wordt het erg druk. Je kunt bijvoorbeeld per seizoen de woonaccessoires in je slaapkamer verwisselen. Je kunt de woonaccessoires dan bewaren in een rieten mand of in je berging. Als je de muren in een neutrale kleur hebt geverfd kan je schilderijtjes of andere wanddecoraties met drukke printen ophangen. Plaats naast je grote bed houten nachtkastjes. Kies voornamelijk voor houten en rieten woonaccessoires.

Planten

Veel planten zijn een kenmerk van deze woonstijl. Naast dat dit mooi staat zijn planten ook goed voor je. Ze zorgen ervoor dat de lucht wordt gereinigd. Zo krijg je constant frisse zuurstof binnen. Dit is erg belangrijk in je slaapkamer, omdat je door vervuilde lucht minder goed slaapt. Let erop dat je planten kiest die passen bij de hoeveelheid zonlicht die in je kamer komt. Lichte gordijnen passen ook goed bij de stijl en zorgen ervoor dat je genoeg zonlicht in je kamer krijgt. Slaap je beter met verduisterende gordijnen? Doe de gordijnen dan overdag helemaal open, zodat je planten wel zonlicht krijgen.

Bevalt de Bohemian woonstijl je? Richt dan ook de rest van je huis in in deze stijl. Dit is ook het mooist, omdat je huis dan meer een geheel is.