Je wilt het liever niet in huis, ongedierte. Maar soms door het warme weer, door het laten slingeren van voedingsresten of door andere oorzaken heb je ze ineens wel in de tuin of schuur:  ongedierte. Dit kan variëren van muizen, kakkerlakken of wespen tot vlooien en ratten. De enigste vraag die jij dan hebt is: hoe kom ik er vanaf? In dit artikel lees je meer over ratten en hoe je dit ongedierte ook weer kwijt raakt.

Ratten, een vervelende plaag

Ratten zie je vaak op plekken waar het onhygiënisch is of waar restjes eten liggen. Dit ongedierte ben je liever kwijt dan rijk. Wil jij dit ongedierte kwijt? Ratten kun je het beste bestrijden door middel van rattengif te gebruiken. Rattengif kun je aanschaffen bij een ongediertebestrijder. Zij weten niet alleen hoe je dit ongedierte kwijt raakt, maar ook welk rattengif het beste werkt. Wanneer je namelijk het rattengif niet goed gebruikt kan het voorkomen dat er weer ratten terugkomen. En dat is het laatste wat je wilt.

Welk rattengif kun je het beste kopen?

Er zijn verschillende soorten rattengif op de markt om dit ongedierte kwijt te raken. Afhankelijk van de grootte van de rattenplaag kun je kiezen welk rattengif je het beste kunt kopen. Je kunt kiezen voor kant-en-klaar lokaas in eetbare zakjes of voor rattengif wat vermengd wordt met voer. Kant-en-klaar lokaas zorgt voor snel resultaat. Het rattengif wordt gemakkelijk en snel opgenomen door ratten en muizen. Dit is vooral handig als je last heb van een paar ratten. Heb je last van een grote plaag? Dan werkt rattengif vermengd met voer beter. Een kleine portie hiervan is al dodelijk. Daardoor kun je vaker inzetten. Weet je niet precies wat je moet kiezen? Een ongediertebestrijder helpt je met het maken van de beste keuze voor het kopen van rattengif. 

Andere methodes

Wil je liever geen rattengif gebruiken, maar ben je wel op zoek naar een methode om dit ongedierte kwijt te raken? Dan zijn er ook nog andere manieren. Zo kun je bijvoorbeeld een rattenklem gebruiken. In een rattenklem doe je eerst wat lokaas en dan is het afwachten wanneer de rat toehapt. Naast een rattenklem heb je ook een rattenkist. Dit is – zoals de naam doet vermoeden – een rattenklem die verborgen zit in de kist. Deze manier werkt prettig als je je gevangen rat niet wilt zien. Ook kun je ratten verjagen door een apparaat in te zetten dat een ultrasoon geluid maakt. Je moet dan in elke ruimte zo’n apparaat zetten. Het geluid zorgt ervoor dat de ratten wegvluchten. Daarnaast zijn er ook veel huis-tuin- en keukenmiddeltjes waarmee je ratten kunt verjagen. Zo schijnt dat ratten een hekel hebben aan de geur van azijn, chloor of munt. Wil je zeker weten dat je dit ongedierte kwijt raakt? Dan kun je het beste een ongediertebestrijding inschakelen. Zij maken korte metten met deze beesten. Wel zo makkelijk, hoef jij geen rattenvanger van Hamelen te gaan spelen.