Als iets in onze huizen wat extra intelligentie verdient, dan zouden het waarschijnlijk onze matrassen moeten zijn. Ondanks dat we gemiddeld een derde van ons leven in bed doorbrengen, hebben we uiteindelijk weinig controle over waar we op slapen. Natuurlijk kun je kiezen tussen stevig en zacht, memory foam en ga zo maar door, maar een one-size-fits-all comfort bestaat niet.

Slim matras

Dat is waar slaaptechnologiebedrijf Eight Sleep aan bod komt met de The Pod, een recent gelanceerd product dat mensen meer controle wil geven over het gevoel van hun matras. Het aangesloten apparaat – ja, je matras is nu een apparaat – stelt twee mensen in staat om verschillende temperatuurvoorkeuren in te stellen voor hun bed, variërend van 12 tot 46 graden Celsius.

Het bed, dat in de Verenigde Staten momenteel 2.000 dollar kost, heeft vier lagen. Eén daarvan is wat Eight Sleep beschrijft als een “active grid” die de warmte aan beide zijden van het bed regelt via een app of afstandsbediening. Het raster is verbonden met een minicomputer die de “hub” wordt genoemd en die gegevens registreert, waaronder ademhalingsfrequentie, hartfrequentie, temperatuur en slaapfasen, en gebruikt deze om aangepaste slaapgeschiktheidsrapporten te maken en aan te passen aan je slaapvoorkeuren.