Woon je in een appartement dat onderdeel is van een appartementencomplex en (dus) onder de regels van een Vereniging van Eigenaren (VvE) valt? Dan kan een verbouwing nog wel eens problematisch zijn. Je complete appartement verbouwen of zelfs alleen de keuken verbouwen of verplaatsen is dan veel regels gebonden. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken. Je zult toestemming moeten hebben van de VVE en je, ook als je toestemming hebt, moeten houden aan de regels m.b.t. het uiterlijk van je appartement. Zo mag je niet zomaar kunststof kozijnen laten plaatsen of het houtwerk laten schilderen in een kleur die afwijkt van de vastgestelde kleur. Ook mogen leidingen (elektriciteit en water) niet zomaar worden verlegd.

Woon je in een appartement zonder VvE?

Ook dan heb je rekening te houden met de buren tijdens en na een verbouwing. Dat zou jij zelf ook fijn vinden. Want wat als je buren ervoor kiezen om laminaat te leggen en jij als gevolg daarvan geluidsoverlast ervaart? Dat wil je natuurlijk niet. En dus kun je maar beter in overleg gaan met je buren over waar eventuele knelpunten in hun woongenot zich bevinden.

Toch levert een verbouwing altijd overlast op. Het gehamer, gebeitel en het na het slopen weer opbouwen maakt nu eenmaal lawaai. Door te kiezen voor een ervaren bedrijf als Verbouwingdirect zorg je ervoor dat je de overlast tot een minimum beperkt.

Hoe kun je de overlast nu beperken?

Het is vooral belangrijk dat er een planning wordt gemaakt en dat iedereen zich daaraan weet te houden. Heb je drie weken uitgetrokken voor de verbouwing? Dan mag deze ook écht niet langer dan drie weken duren. Communiceer de periode met de buren (aan de zijkant, maar ook boven of beneden). Dit voorkomt veel irritatie en het gevoel van extreme overlast. Ga niet, als de mensen van Verbouwingdirect naar huis gaan, nog even een paar uurtjes hameren. Hou je aan de tijden die je hebt afgesproken met de buren. Alleen dan blijft de situatie werkbaar en wonen jullie er allemaal nog lang en gelukkig.

Woon je in een huis en wil je gaan verbouwen?

Dan kun je in heel veel gevallen gewoon beginnen. Maar wanneer je in een monument woont of in een beschermd stads- of dorpsgezicht, dan zul je je wel aan bepaalde regels moeten houden. Het valt soms echter niet mee om er achter te komen wat deze regels zijn en waar je precies aan moet voldoen om de verbouwing tot een succes te maken. Laat je huis verbouwen door de specialisten van Verbouwingdirect. Zij zullen net dat stapje verder gaan om van jouw verbouwing een succes te maken. Ze zorgen ervoor dat aan alle regels wordt voldaan en dat eventuele vergunningen op tijd worden aangevraagd.